Tα «διαμάντια είναι παντοτινά»… Diamonds Are Forever! Ναι, αλλά… Είναι και παντού. Έλαμψαν εκτυφλωτικά κι εκτός γηπέδων. Καθήλωσαν με την γνησιότητα και την απλότητα τους. Έθελξαν Γιάννης Κωνσταντέλιας και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στη γιορτή αθλητριών-ών ποδοσφαίρου. Τίμησαν τον ΠΑΟΚ τα βλαστάρια του. Εξέφρασαν και τη λεβεντιά του κόσμου του. Να τους έχει ο Χριστός κι η Παναγία μας καλά. Κι αυτούς και τις οικογένειες τους. Είναι κυρίως δική τους τιμή. οι τιμές στα παιδιά τους…
Κατά τα άλλα…
Λέτε, να φέρουμε γούρι στον ΠΑΟΚ; Πως; Μένοντας στην Ελλάδα ενώ αυτός θα παίζει στη Γερμανία;
Δε μείναμε Ελλάδα. βλέπετε. Είμασταν, στη Γερμανία όταν…
Το 1981 έχασε 2-0 από την Άϊντραχτ στο τότε «Wald Stadion» και τώρα «Deustche Bank Park» στην πρώτη εκτός συνόρων δημοσιογραφική μας αποστολή. Και
Το 1983 έχασε στα πέναλτι από την Μπάγερν στο «Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου» παρέα με τους παντοτινούς φίλους και κορυφαίους, αξεπέραστους ρεπόρτερ Κλεάνθη Βαλαρούτσο και Κώστα Λασκαρέλια και τους αείμνηστους Σταύρο, του - Πρωταθλητή προέδρου, Πέτρου - Καλαφάτη και Κώστα Καραμανλή. Με το κρύο στο Μόναχο να τρυπάει κόκκαλα. Να φθάνει στο μεδούλι. Ακόμη και τώρα στην σκέψη του… Κρυώνουμε! Υπερβολικοί; Ε; Κομματάκι…
Βέβαια, δεν είμασταν εκεί όταν…
Το 2013 ερχόταν ισόπαλος 1-1 με τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ
Το 2015 νικούσε 1-0 την Μπορούσια στο «Signal Iduna Park». Με τους φίλους της γερμανικής ομάδας, να χαζεύουν στις κερκίδες του μυθικού γηπέδου, τους ΠΑΟΚτσήδες ! Εδώ, για την ιστορία, αναφέρουμε για το γήπεδο του Ντόρτμουντ, το διασημότερο πέταλο στην Ευρώπη. Το περίφημο «Südtribüne», το «κίτρινο τείχος». Το έγκυρο περιοδικό «FourFourTwo» κατέταξε το «Signal Iduna Park». Ως το υπ’ αριθμόν επτά διασημότερο γήπεδο του κόσμου. Και
Το 2016 ερχόταν ισόπαλος πάλι, 1-1 με τη Σάλκε στο «Veltens Arena» του Γκελζερκίνχεν. Μετά από ήττα 3-0 στην Τούμπα…
Τώρα, για να είμαστε σοβαροί. Και να αφήσουμε στην άκρη γούρια και παγούρια. Ο υπό ανοικοδόμηση – επιμένουμε σε αυτό - ΠΑΟΚ πάει στην Φρανκφούρτη φορτσάτος κι αεράτος. Γνωρίζει καλά. Πολύ καλά γνωρίζει την διαφορά δυναμικότητας με την Άϊντραχτ. Η ίδια διαφορά ίσχυσε και στη Θεσσαλονίκη… Να μην πούμε: Τότε ήταν μεγαλύτερη. Τούτο δε, επειδή τότε ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε τόσο γερά, όσο πατά τώρα… Γνωρίζει λοιπόν, την διαφορά του. Συνάμα γνωρίζει πως οι διαφορές αυτές ισχύουν δια λόγων μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής για τη σέντρα του αγώνα. Μετά; Πρέπει να αποδεικνύονται δια έργων!
Και βέβαια, φαβορί είναι η γερμανική ομάδα. Η ελληνική είναι αουτσάιντερ. Ε, και; Στο χορτάρι θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι..΄. χαρακτηρισμοί. Είναι και κάτι ακόμη. Ο ΠΑΟΚ πάει για δυο αποτελέσματα. Η Άϊντραχτ για ένα. Εάν κι εφ’ όσον λέει κάτι, αυτό! Δίχως αυτό να σημαίνει οτιδήποτε για την στρατηγική του Ραζβάν Λουτσέσκου.
ΥΓ 1 : Λοιπόν, συζητώντας τις προάλλες με παλιοσειρές φονταμενταλιστές ΠΑΟΚτσήδες, για τους ύμνους του ΠΑΟΚ, καταλήξαμε. Ο ύμνος με τον αλησμόνητο, τον κολοσσιαίο Δημήτρη Παρίδη είναι, για τον ΠΑΟΚ ωσάν το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, υπό την διεύθυνση του πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη, σε εκτέλεση του Γρηγόρη Μπιθικώτση.
ΥΓ 2 : Κι όλοι συμφωνήσαμε στην απορία: Γιατί στην Τούμπα δεν ακούγεται ο ύμνος του ΠΑΟΚ με τον αγγελόφωνο Δημήτρη Παρίδη;
ΥΓ 3 : Εφιστώμεν και πάλι, την προσοχή των φίλων του «δικέφαλου» για την Φρανκφούρτη. Η γερμανική Αστυνομία δεν στρώσει το διάβα τους με ροδοπέταλα…
ΥΓ 4 : Οι ΠΑΟΚτσήδες – κι από την Ελλάδα και από τη Γερμανία – θα μπορούσαν, να καταργήσουν το …αδιαχώρητο στο γήπεδο. Εάν κι εφ’ όσον τους το διέθετε εξ ολοκλήρου, η Άϊντραχτ. Διαφωνείτε;