Από τη μέρα που ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέλαβε τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη(στη δεύτερη χρονιά της Γ' εθνικής) μέχρι και τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και τις 5 σερί ευρωπαϊκές εξόδους, δεκάδες ήταν οι ιστορίες επενδυτολογίας, οι οποίες αποκαλύφθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Μην ξεχνάμε πως άθελά του ο ίδιος ο Καρυπίδης είχε δώσει τροφή για δημοσιεύματα, που λιγότερο ή περισσότερο, είχαν επαφή με την πραγματικότητα. Επιφανειακά γινόταν ντόρος, αλλά συζητήσεις και βαθύτερη ουσία, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, ούτε έτσι, ούτε αλλιώς.
Σε ανύποπτες στιγμές (όχι μία και δύο) ο Θόδωρος Καρυπίδης έλεγε δημόσια ότι είναι «ανοιχτός σε συμπαίκτη» ή σε «πώληση της ΠΑΕ, αν διασφαλιζόταν η βιωσιμότητα της εταρείας», αν δηλαδή ο ίδιος και η αδερφή του Ειρήνη, έκριναν ότι τους «έκανε» η όποια πρόταση.
Αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, οι προτάσεις γίνονταν στο παρασκήνιο και ποτέ -μα ποτέ- δεν υπήρξε παραδοχή καμίας πλευράς ότι κατατέθηκε επίσημα, δηλαδή εγγράφως, πρόταση εξαγοράς των μετοχών της εταιρείας.
Συνήθως, οι πληροφορίες ή «πληροφορίες» έλεγαν κάτι για κοντά στα 20 εκατομμύρια, ποσό που -επίσης ποτέ- δεν επιβεβαίωσε κανένα εμπλεκόμενο μέρος.
Το... όνειρο «Παντελή Μπούμπουρας»
Νεόκοπος στα της ΠΑΕ Άρης, ο Θόδωρος Καρυπίδης προσπαθούσε να βγάλει τον Άρη της Β' Εθνικής στη Super League και τον Μάιο του 2016 «σκάει» η αποκάλυψη της εφημερίδας «Metrosport» για τον ομογενή επιχειρηματία, Παντελή Μπούμπουρα, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ουκρανία. Οι όποιες συζητήσεις (που έγιναν όμως) δεν έφεραν αποτέλεσμα, κοινό σημείο δεν βρέθηκε ποτέ και το ενδιαφέρον έμεινε ημιτελές, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Η οικονομική του επιφάνεια δεδομένη, αλλά ο ίδιος και η οικογένειά του προτίμησαν το μπάσκετ και την επιλογή του Ηφαίστου Λήμνου, γενέτειρα του επιχειρηματία. Ενδιάμεσα προέκυψε και... διάψευση των επαφών με την ΠΑΕ Άρης. Κλασικά πράγματα.
Οι Γερμανοί με τα κοντά παντελονάκια
Κάπου στο καλοκαίρι του 2016, ήρθε στην επιφάνεια «ενδιαφέρον» ομάδας Γερμανών επιχειρηματιών με προξενητή, όπως λεγόταν τότε, τον παλιό διευθύνοντα σύμβουλο της (πτωχευμένης) ΠΑΕ, Αντώνη Ζαμπέτα. Επίσκεψη στο «Δασυγένειο», φωτογραφίες και διαρροή-γείωμα του επικοινωνιακού τμήματος ότι που έλεγε πως: «Δεν μιλάμε με ανθρώπους, οι οποίοι φορούν κοντά παντελονάκια». Τελεία... παράγραφος και μηδέν από μηδέν... μηδέν.
Από επενδυτής... χορηγός ο Τομ Παπαδόπουλος
Έτος 2017 και ο Τομ Παπαδόπουλος από την Αμερική κάνει την εμφάνισή του στις σουίτες του «Κλ. Βικελίδης», δίπλα στον Θόδωρο Καρυπίδη. Ανοιγόταν νέα συνεργασία των δύο πλευρών με βάθος και... πλάτος. Άριστες σχέσεις, καλό κλίμα μεταξύ τους και κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας κάνει επίσημη πρόταση στον Καρυπίδη. Ίσως η μοναδική επίσημη που είδε το φως της δημοσιότητας. Η πλευρά της ΠΑΕ δεν την έκανε αποδεκτή και ο Τομ έμεινε στο επίπεδο του χορηγού (βοήθησε όμως σημαντικά), πριν ασχοληθεί με άλλες ομάδες στη συνέχεια, όπως ο Ηρακλής και εσχάτως ο Πιερικός.
Νέος εταίρος η Royal Group
Τον Αύγουστο του 2018, η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει τη συμφωνία και την υπογραφή 10ετούς μνημονίου συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία «Royal Group». Πολλές οι προσδοκίες στον κόσμο, αλλά πέρα από μερικές φωτογραφίες και ταξίδια στην Κίνα του Θόδωρου και της Ειρήνης Καρυπίδη, στον Άρη ελάχιστα κατάλαβαν από το περιεχόμενο του πρότζεκτ και το κατά πόσο είχε κιτρινόμαυρο φόντο.
«Σ’ ένα μεγάλο επιχειρηματικό deal προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος υπέγραψε δεκαετές μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της φημισμένης κινέζικης Royal Group, Xiong Yong Liang. H Royal Group εδρεύει στην πόλη Don Guan της Κίνας. Ο πρόεδρος του ομίλου Mr. Liang βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του κ. Καρυπίδη και της αδερφής του Ειρήνης, προκειμένου να επισφραγίσουν τη συμφωνία», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
Τα 8 εκατομμύρια του Μονεμβασιώτη
Πάμε στο 2020, όταν η Metrosport είχε αποκαλύψει επαφές του τότε ιδιοκτήτη του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Η πρόταση, που φέρεται πως είχε κατατεθεί, τότε ανερχόταν στα 8 εκατομμύρια. Συναντήσεις έγιναν, συζητήσεις έγιναν επίσης, αλλά διαψεύστηκαν όλως παραδόξως από την πλευρά Μονεμβασιώτη. Τι πραγματικά είδε η δημοσιότητα; Ελάχιστα...
«Πανίσχυρος συμπαίκτης», Νικόλας Τριμμάτης
Αρχές καλοκαιριού (πάντα ευνοεί η εποχή) για ένα ακόμη ενδιαφέρον και «δυνατό συμπαίκτη», όπως έλεγαν τα δημοσιεύματα τον Ιούνιο του 2022. Νικόλας Τριμμάτης το όνομά του, «Βασιλιάς του Real Estate» και άλλα τέτοια, που όμως ελάχιστη βάση είχαν στο (τότε) παρόν. Πέρα από... συμπαίκτης, ο Τριμμάτης πήρε πόστο (προσωρινά) στην ΠΑΕ και προς τα έξω έβγαινε ότι θα βοηθήσει με εμπειρία, connections και γνώσεις, το νέο γήπεδο του Άρη. Η πραγματικότητα; Ας το αφήσουμε καλύτερα...
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από κάποια χτυπητά παραδείγματα ενδιαφερομένων ή «ενδιαφερομένων», που δεν προχώρησε κάτι περισσότερο, για διάφορους και ασαφείς λόγους.
Κανείς και ποτέ δεν έχει καταλάβει πραγματικά, αν ο Θόδωρος Καρυπίδης σκέφτηκε στα 8 χρόνια του στον Άρη, να πουλήσει την ΠΑΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι σε περιόδους κρίσης (κυρίως αγωνιστικής) σκάνε δημοσιεύματα για επιχειρηματίες που θέλουν να «μπουν» στον Άρη κλπ.
Το ίδιο ίσως (λέμε ίσως) ισχύει και για τις... αποκαλύψεις περί σχήματος, που θέλει να ασχοληθεί με τον Άρη, είτε από την Αρκαδία (η διάψευση από την ΠΑΕ βγήκε και πάλι σε χρόνο ρεκόρ) είτε από την Αμερική, είτε από την Κίνα.
Πόσοι πιστεύουν, πραγματικά, πως κάποιο σενάριο μπορεί να έχει διαφορετική τροπή;
Και, τελικά, ξέρει κανείς πόσο κοστολογείται το σενάριο, πριν... καεί;