Ο Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της ομογένειας, αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Τρίτη (29.08) την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του κόμματος.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει εκνευρισμό και εντάσεις μέσα στο κόμμα, καθώς θεωρούν ότι δεν έχει καμία πολιτική και κομματική αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, ο άνθρωπος που τον πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Παύλος Πολάκης.
Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο Μαϊάμι, έχει ξαφνιάσει ευχάριστα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι παρεμβάσεις του στα social media είναι καίριες και επί της ουσίας, γεγονός που έχει ενοχλήσει όλες τις πτέρυγες του κόμματος.
Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ανέβασε δική του πολιτική πλατφόρμα.
Το κείμενο αυτό προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι, χθες, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, επιτέθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας, μάλιστα, να περάσει από το Πειθαρχικό του κόμματος γιατί -όπως ανέφερε- κάνει δικό του πολιτικό παιχνίδι.
“Ο κ. Κασσελάκης ήταν ένας από τους εκατοντάδες υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τοποθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση. Ο κύριος αυτός που
α) δεν εξελέγη
β) δεν ανήκει σε κανένα κομματικό όργανο
γ) είναι αμφίβολο αν είναι μέλος του κόμματος
δ) δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίζει αίφνης να οργανώσει μια προσωπική πολιτική καμπάνια με σκοπό να πλασαριστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ως Κασσελάκης, όχι ως μέλος ή εκπρόσωπος κάποιας εσωκομματικής ομάδας ή συλλογικότητας, ακόμη και στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η έντονη αυτή δραστηριότητα δεν σχετίζεται με τις εκλογές (αυτές τελείωσαν), ούτε με τις αυτοδιοικητικές (αφού δεν είναι υποψήφιος).
Άρα, προς τι αυτή η καμπάνια και η υπερπροβολή; Με ποια αφορμή; Προς τι οι χορηγούμενες αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη στο Facebook, η φιλοξενία των απόψεών του σε διάφορα μέσα κάτι που δείχνει ότι έχει υπάρξει μια προσεκτική οικοδόμηση σχέσεων με μηντιακούς κύκλους και αποδεικνύει την ύπαρξη κέντρου/κέντρων υποστήριξής του, εκτός κόμματος.
Αυτές οι καινοφανείς πρακτικές που δεν υπακούουν σε κανέναν συλλογικό-καταστατικό κανόνα, προκαλούν τουλάχιστον απορία για τις στοχεύσεις τους. Αλλά και θυμηδία, ειδικά με την παραποίηση του τίτλου του κόμματος από τον κ. Κασσελάκη και την αντικατάσταση της λέξης “Αριστερά” με τη λέξη “Ανασυγκρότηση”. Είναι προβληματικό που μέχρι στιγμής αυτή η δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, δεν απασχολεί τα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Κανείς δεν εξηγεί που οφείλεται αυτή η ασυλία και η ανοχή στην προσωπική εκστρατεία του κ. Κασσελάκη, με τη χρήση του τίτλου του ΣΥΡΙΖΑ και των συμβόλων του. Θα μπορούσε άραγε οποιοδήποτε μέλος του κόμματος να κάνει το ίδιο; Να εξαγοράζει δημοσιότητα; Να στήνει μηχανισμό προβολής σε μη εκλογική περίοδο; Να επισκέπτεται περιοχές και να προβαίνει σε δηλώσεις, παρ’ ό,τι δεν έχει καμιά επίσημη ιδιότητα; Καταλαβαίνει κανείς τη διαλυτική επίδραση τέτοιων πρακτικών;
Ας ελπίσουμε έστω και καθυστερημένα να ασχοληθούν με την περίπτωση Κασσελάκη τα αρμόδια κομματικά όργανα. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν δικαιούται να καταθέτει τις απόψεις του ή να τις τιτλοφορεί με βαρύγδουπους τίτλους, καλώντας μάλιστα τους φίλους και ακόλουθους του να τις εμπλουτίσουν.
Καθένας μπορεί να έχει το ψώνιο οι θέσεις του να λογίζονται ως συνολικό πολιτικό πρόγραμμα, που συνήθως είναι υπόθεση ενός κόμματος, ενός κινήματος ή μιας συλλογικότητας. Ο Κασσελάκης δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα φαντασιώνεται ότι είναι δημιουργός μιας νέας μεγάλης τομής στα πολιτικά πράγματα. Το θέμα δεν είναι ο κάθε Κασσελάκης, η σοβαρότητα ή η φαιδρότητά του. Το ζήτημα είναι τι πράττουν όσοι/ες έχουν ταχθεί να προστατεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τέτοιες θρασύτατες πρακτικές και συμπεριφορές”, τόνιζε σε ανάρτηση του ο Τάκης Κατσαρός.