«Σας ευχαριστώ πολύ. Με περιμένει η κόρη μου, είμαι πολύ χαρούμενη. Ο αγώνας συνεχίζεται από την πλευρά των δικηγόρων μου» ήταν τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή μέσα από το αυτοκίνητο όπου βρισκόταν μαζί με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.
Μετά από 4 μήνες στις βέλγικες φυλακές, η Ευα Καϊλή είναι πάλι ελεύθερη, έστω και με περιοριστικούς όρους. Η Ελληνίδα πολιτικός λίγη ώρα πριν από τις 12 το μεσημέρι πέρασε την πύλη του γκαράζ των φυλακών Χάρεν και πλέον θα παραμείνει υπό περιορισμό αλλά έξω από το κελί της, καθώς θα μπορεί να βγει από το σπίτι της, μόνο με την άδεια του ανακριτή και για συγκεκριμένους λόγους.
Φτάνοντας έξω από το σπίτι της, η Εύα Καϊλή μίλησε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους που την περίμεναν. «Σας ευχαριστώ πολύ. Με περιμένει η κόρη μου, είμαι πολύ χαρούμενη. Ο αγώνας συνεχίζεται από την πλευρά των δικηγόρων μου» ήταν τα πρώτα της λόγια μέσα από το μαύρο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν μαζί με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.
Η Εύα Καϊλή θα πάει στη γειτονιά που έμενε και πριν τη σύλληψή της, πίσω από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στο ίδιο σπίτι στο οποίο ζούσε με τον σύντροφό και την κόρη της, ωστόσο τώρα θα μένει μόνη της με το παιδί της, ενώ ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα μένει σε διαφορετικό σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, μόλις επιστρέψει σπίτι, η Εύα Καϊλή θα κληθεί να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να είναι προσβάσιμη σε αυτό οποιαδήποτε ώρα. Επίσης, θα κληθεί να μην πειράξει το μηχάνημα του hardware και να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες θα της γίνουν γνωστές πριν διαβεί την πόρτα της φυλακής.
Θα έχει το δικαίωμα να μετακινείται, βάσει νόμου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικότερα για να μεταβεί στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας, μετά από εισαγγελική άδεια. Αγνωστο παραμένει εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει στο σπίτι της ή να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να έχει επαφή με όσους εμπλέκονται στο Qatar Gate. Στην Εύα Καϊλή έχει επίσης επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις Αρχές να έχουν κρατήσει το διαβατήριό της.