Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με τον διαιτητή του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού κράτησε λίγες ώρες. Υπό την πίεση και των δύο ομάδων, επελέγη elite διαιτητής. Είναι αλήθεια ότι οι χειρισμοί του Στιβ Μπένετ ήταν ατυχείς. Όφειλε να αντικαταστήσει τον Ισραηλινό elite που δήλωσε κώλυμα, με ανάλογης αξίας ρέφερι. Και όχι με τον Κροάτη που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA.
Για να λυθεί το ζήτημα χρειάστηκε η παρέμβαση του επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ο Ροσέτι σήκωσε το τηλέφωνο και ως δια μαγείας λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Η έλλειψη διαθεσιμότητας που επικαλούνταν η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τον Γκράντε ξεπεράστηκε μονομιάς.
Η υπόθεση του διαιτητή του ντέρμπι των «αιωνίων» αποκάλυψε και μια άλλη παράμετρο που δεν ήταν γνωστή. Πολλοί ξένοι διαιτητές που έχουν σφυρίξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν έλαβαν ποτέ τις αμοιβές τους! Οσο και να φαίνεται περίεργο, τα χρήματα που έδωσαν οι ομάδες δεν έφτασαν ποτέ στις τσέπες τους. Δεν μιλάμε για οδοιπορικά, αλλά για αμοιβές.
Ειδικά οι επαγγελματίες ρέφερι αποκλείεται να χαλάσουν τη βολή τους αν δεν πιστωθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Βιοπορίζονται μέσα από αυτό, έχουν υπογράψει συμβάσεις με τις ομοσπονδίες τους και δεν βλέπουν το λόγο να ταλαιπωρούνται στο περιπετειώδες και τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αυτή ήταν η πρώτη δυσκολία που συνάντησε ο Περέιρα, την εντόπισε σε πολλές περιπτώσεις ο Κλάτενμπεργκ και τη διαχειρίζεται ο Μπένετ. Όμως οι ευθύνες που υπάρχουν στους ξένους αρχιδιαιτητές, οι οποίοι ανέλαβαν θέση ευθύνης στη Super League, είναι δεδομένες.
Ο Μπένετ κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια, συναντά αντιστάσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και προσπαθεί να συνεννοηθεί κυρίως με την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA. Οι εθνικές ομοσπονδίες συνήθως του κλείνουν την πόρτα. Παράλληλα όμως θα πρέπει να φροντίσει να πλουτίσει την ατζέντα του γιατί το πρωτάθλημα κρέμεται σε μια κλωστή.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook