Ο ΠΑΟΔ συνεχίζει τις τηλεδιάσκεψεις του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, περιμένοντας τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως για επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο προπονητής του ΠΑΟ Διοικητηρίου, Ηρακλής Γεωργιάδης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι δύσκολα οι ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αναλυτικά ο Ηρακλής Γεωργιάδης στον Παύλο Κερασιώτη είπε: «Προσπαθώ να κρατάω σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές αλλά είναι δύσκολο. Η αποχή από τα γήπεδα είναι μεγάλη. Υπάρχει απαισιοδοξία όσον αφορά το ξεκίνημα. Ευτυχώς είναι 16-17 χρονών το 90% της ομάδας οπότε αυτοί τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα γυμνάζονται. Σίγουρα αυτό δεν αντικαθιστά την ομαδική προπόνηση και αν ανοίξουν τα γήπεδα θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν. Στόχος των ατομικών προπονήσεων είναι να διατηρήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά και να βελτιώσουν αδυναμίες της ατομικής τους τεχνικής».
Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι φέτος θα υπάρξει αγωνιστική δράση: «Δεν το βλέπω γιατί θεωρώ αδύνατο ερασιτεχνικές ομάδες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται, χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη για τη Football League και τη Γ’ εθνική, άρα τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Πρέπει να υπολογίσουμε ότι για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χρειάζεται και χρόνος προετοιμασίας των αθλητών. Κάποιοι θεωρούν ότι χρειάζεται 3 εβδομάδες όταν σε συνθήκες αποχής 2 μηνών κάνουμε 6 εβδομάδες προετοιμασία. Τώρα η αποχή φτάνει ήδη τους 3 μήνες, χωρίς να υπολογίζω τους μήνες στην 1η καραντίνα».
- Οι παίκτες του ΠΑΟΔ κυρίως είναι νεαροί. Τι σας λένε που δεν μπορούν να προπονηθούν ομαδικά, πως το βιώνουν;
«Το βιώνουν πολύ δύσκολα, είναι στεναχωρημένοι, γιατί πέρα από τις προπονήσεις ούτε στο σχολείο τους δεν πάνε. Περνάνε πολλές ώρες στους υπολογιστές τους λόγω των μαθημάτων του σχολείου και των φροντιστηρίων οπότε είναι σαν θηρία στα κλουβιά. Τους συμβουλεύω να εκμεταλλευτούν όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση προς όφελός τους και να σκέφτονται θετικά. Να κάνουν υπομονή και να αισιοδοξούν για το μέλλον. Το μέλλον μας είναι αυτά τα παιδιά και οφείλουμε όλοι οι μεγαλύτεροι να μην τους απογοητεύσουμε και να τους κρατάμε ενεργούς, με κίνητρα και με στόχους».