Παράταση μιας μέρας, πήρε η αγωνία των φίλων του Αρη, αναφορικά με το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας και την απάντηση στο «δίλημμα» Σκόρδας και Β’ Εθνική χωρίς εγγυήσεις ή Γ’ Εθνική και «λύση» της ΠΑΕ. Μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε περισσότερες από δυόμισι ώρες, ο δικαστής έδωσε προθεσμία μέχρι σήμερα στις 10:00 για την κατάθεση δικαιολογητικών εγγράφων από τις δύο πλευρές, γνωστοποιώντας πως θα δημοσιοποιήσει την απόφασή του μερικές ώρες αργότερα.
Απόφαση, που θα έρθει να δώσει τέλος στην τεράστια αγωνία της οικογένειας των «κίτρινων» που μετέτρεψε τη χθεσινή εκδίκαση σε… συλλαλητήριο σε βάρος του Σκόρδα, με μαζική (ειρηνική) παρουσία έξω από τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Μπορεί εκτός των «τειχών» των δικαστηρίων την ατμόσφαιρα να δονούσαν τα δεκάδες συνθήματα των οπαδών του Αρη σε βάρος του Λάμπρου Σκόρδα, όμως το ντέρμπι… εντός της αίθουσας, ξεκίνησε στην ώρα του. Στην αρχή, αυτό που συζητήθηκε από τις δύο πλευρές ήταν το κατεπείγον της υπόθεσης, με τους δικηγόρους ΚΜΑ και ΑΣ (Γρόλλιος, Χατζηιωάννου, Σιμόπουλος, Πάσχος, Κοκκόρης, Οικονόμου) να το δικαιολογούν και να «κάμπτουν» τους ισχυρισμούς της πλευράς Σκόρδα, που εκπροσωπήθηκε μόνο δια της παρουσίας των δικηγόρων της (Κ. Παπαδόπουλος, Κ. Γεωργιάδης).
Παρουσιάστηκαν επίσης οι πρόσθετες παρεμβάσεις, με την πλευρά ΚΜΑ και ΑΣ να έχει στο πλευρό της 11 νυν και πρώην υπαλλήλους της ΠΑΕ Αρης, που τάσσονται υπέρ της λύσης της Γ’ Εθνικής και να εμφανίζεται έτσι πολύ πιο προετοιμασμένη, σε σχέση με την προηγούμενη Πέμπτη, όταν και ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης, βρέθηκε ολομόναχος. Από την άλλη, παρέμβαση υπέρ Σκόρδα έγινε από τον νομικό Γιώργο Ζελελίδη για πέντε πρώην παίκτες (Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ, Καστίγιο, Ελσνερ), ο οποίος τόνισε στο δικαστήριο πως η μοναδική ελπίδα των πιστωτών του να πάρουν χρήματα, είναι ο… Σκόρδας, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχουν ενεργοποιηθεί ποινές από κανέναν παίκτη, τη στιγμή που ο Σανκαρέ, είναι γνωστό πως βρίσκεται στο στάδιο της ενεργοποίησης. Αμέσως μετά, η δίκη πέρασε στο… μείζον ζήτημα της υπόθεσης, που δεν ήταν άλλο από την ανάκληση της απόφασης του Ειρηνοδικείου για συμμετοχή στη Football League και διοίκηση Σκόρδα-Ματθαίου-Τσιόνκη.
Η πλευρά ΚΜΑ και ΑΣ υποστήριξε πως η παρούσα διοίκηση δεν έχει λαϊκό έρεισμα, δεν έχει γήπεδο να αγωνιστεί αφού ανακλήθηκαν τα παραχωρητήρια, δεν έχει προπονητή, αλλά και οι παίκτες αντιτίθενται στην προοπτική αυτή. Παράλληλα, τονίστηκε πως ο δρόμος της εξυγίανσης περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από τη Γ’ Εθνική και την ειδική εκκαθάριση, αφού η συμμετοχή στη Β’ Εθνική κρίθηκε για πολλούς λόγους αδύνατη. Ενας από τους βασικότερους, είναι το γεγονός πως ο Αρης έχει ποινές που τον… κυνηγούν και κινδυνεύει να μην αγωνίζεται, λόγω των χρεών και της επικείμενης επιβολής ποινών από πιστωτές και πρώην ποδοσφαιριστές. Συν τοις αλλοις, προβλήθηκαν και παραδόθηκαν δημοσιεύματα, δημόσιες τοποθετήσεις βετεράνων, παραγόντων και πολιτικών που συντάσσονται με την προσπάθεια εκκαθάρισης. Σημείωσαν δε τέλος, ότι θα πρέπει το δικαστήριο να ορίσει μία διοίκηση που θα εκφράζει τους μεγαλομετόχους και τον κόσμο.
«Η εξυγίανση περνά από το άρθρο 99»
Στην αντίπερα όχθη, παίρνοντας το λόγο από την έδρα, ο νομικός του Λάμπρου Σκόρδα, Κώστας Παπαδόπουλος αντέτεινε τα δικά του επιχειρήματα, επισημαίνοντας πως η δική του πλευρά πιστεύει πως δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική και να εξοφλήσει σε βάθος χρόνου τους πιστωτές της. Προσέθεσε μάλιστα πως ο δρόμος της εξυγίανσης της ΠΑΕ Αρης περνά από την υπαγωγή της στο άρθρο 99, με τον δικαστή πάντως να δείχνει ενημερωμένος για το γεγονός πως ήδη δύο αντίστοιχες προσπάθειες των «κίτρινων» απέβησαν άκαρπες. Ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε αρκετά στο σημείο πως ο ΑΣ «υποχρεούται» να δώσει το γήπεδο βάσει του άρθρου 67 του αθλητικού νόμου. Οι δικηγόροι του Ερασιτέχνη από την πλευρά τους, αντέτειναν πως υπάρχει μια τεράστια οφειλή (500 χιλιάδες ευρώ) από την ΠΑΕ.
Στη συνέχεια, παρότι ο δικαστής είχε δώσει σαφείς εντολές να μη γίνεται διάλογος εντός της αίθουσας, εντούτοις οι δικηγόροι των δύο πλευρών αναλώθηκαν σε μια τέτοια διαδικασία, αντικρούοντας ο ένας, τα επιχειρήματα του άλλου.
Με τη διαδικασία να πλησιάζει στο τέλος της και με τον δικαστή να εξετάζει ως μάρτυρες υπέρ της λύσης της Γ’ Εθνικής, τους Ντίνο Κούη και Γιάννη Ψηφίδη, άρχισε σιγά-σιγά να διαφαίνεται πως η απόφαση δεν επρόκειτο να εκδοθεί χθες. Οπως και έγινε τελικά, αφού ο Ειρηνοδίκης εξήγησε πως πρέπει να μελετηθούν όλα τα στοιχεία, να κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα σήμερα το πρωί και ακολούθως να εκδώσει την απόφασή του.
Η συγκίνηση του Κούη και η έκκληση του Ψηφίδη
Παρότι κουρασμένος από την όλη διαδικασία, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Αρη, Ντίνος Κούης, ανέβηκε στο βήμα και εμφανώς συγκινημένος, κλήθηκε να καταθέσει, προτάσσοντας την αδιαμφησβήτητη εμπειρία του από το χώρο του ποδοσφαίρου και την παρουσία του στη διοίκηση Στεφανίδη. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Άρης να επιβιώσει αν αγωνιστεί στη Β΄Εθνική.
Η διοίκηση Σκόρδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε όσα λέει. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Έζησα από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος για να καταφέρει να έχει τον Άρη στη Β΄Εθνική και να επιβιώσει. Σκεφτείτε ότι ήρθε κούριερ 12 ευρώ στα γραφεία και έβγαλα τα χρήματα από την τσέπη μου να το πληρώσω γιατί δεν υπήρχαν στα ταμεία!» είπε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «κίτρινων» για να υπεραμυνθεί στη συνέχεια της άποψής του στις ερωτήσεις των νομικών του κ. Σκόρδα.
Από τη δική του πλευρά, ο Γιάννης Ψηφίδης, δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης ΚΜΑ και Ερασιτέχνη, απηύθυνε έκκληση στην έδρα, λέγοντας: «Σας παρακαλώ πάρτε την σωστή απόφαση. Δεν κρίνεται το μέλλον μίας ΠΑΕ αλλά του Άρη. Δεν πρέπει να σκέφτεστε ότι κρίνεται το μέλλον μιας επιχείρησης. Ο Άρης δεν είναι μόνο μία επιχείρηση, είναι θεσμός. Το 99,9 % του λαού του Άρη θέλει Γ΄ Εθνική. Αυτός είναι μόνος του εναντίον όλων μας. Δεν έχει ελπίδες να πετύχει τίποτα».
Ο «διαβασμένος» ειρηνοδίκης
Εξαιρετικός γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη της Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε ο Ειρηνοδίκης κ. Σπυρόπουλος που θα εκδώσει τη σημερινή απόφαση. Κι αυτό διότι με καίριες παρεμβάσεις, φάνηκε πως γνωρίζει καλά το παρελθόν των διοικήσεων Σκόρδα που θήτευσε έξι από τα δέκα τελευταία χρόνια στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Αρης, ενώ δεν έκρυψε τη συμπόνια του για το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» έφτασαν στο τραγικό σημείο να καλούνται να αποφασίσουν μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής.